Справа Гринкевича: слідчі завершили розслідування щодо спроби підкупити одного з керівників ДБР

Читать на русском
Правоохоронці завершили розслідування щодо бізнесмена Ігоря Гринкевича, який намагався дати хабар одному зі співробітників ДБР.
Фото: Суспільне Львів

Правоохоронці завершили розслідування щодо львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, який намагався дати хабар одному з високопосадовців Державного бюро розслідувань.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

За даними слідства, Гринкевич після порушення провадження за фактом угод із закупівлями неякісного одягу та білизни для ЗСУ вирішив дати хабар у розмірі 500 тисяч доларів одному з керівників Головного слідчого управління ДБР.

Гринкевич вважав, що правоохоронець сприятиме поверненню вилученого майна, а також закриттю кримінального провадження щодо підконтрольних йому компаній. Але чиновник одразу повідомив про таку «пропозицію» начальству.

«Бізнесмен призначив йому зустріч у ресторані, де передав сумку з готівкою. Після чого його одразу затримали співробітники Бюро», – зазначено в повідомленні.

Наразі сторона захисту ознайомлюється з матеріалами досудового розслідування, після чого воно буде передано до суду. Гринкевичу загрожує до 8 років позбавлення волі із можливою конфіскацією майна.

Нагадаємо, Ігоря Гринкевича було затримано 29 грудня. Пізніше йому повідомили про підозру у створенні злочинної організації з метою заволодіння бюджетними коштами. А 22 січня в Одесі було затримано сина бізнесмена – Романа Гринкевича.

За даними слідства, учасники організації поставили ЗСУ неякісний одяг та білизну, чим завдали збитків на суму понад 934 млн грн. Фігуранти були заарештовані з можливістю застави.

У лютому в ДБР повідомили про арешт майна бізнесмена, його сім'ї та співучасників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: