До Києва приїхала глава МЗС Німеччини

Читать на русском
До Києва приїхала міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Вона також планувала поїздку до Харкова, але її було скасовано.
Getty Images

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок сьогодні вранці, 21 травня, приїхала до Києва із «візитом солідарності».

Про це повідомляє Spiegel.

Це вже п'ятий візит Бербок до України від початку повномасштабної війни. Повідомляється, що міністерка планувала також одноденну поїздку до Харкова, але її було скасовано з міркувань безпеки.

«Ситуація в Україні знову різко загострилася через масовані російські авіаудари по цивільній інфраструктурі та жорстокого російського наступу в районі Харкова», – зазначила Бербок.

Глава МЗС закликала партнерів надати більшу підтримку захисту повітряного простору України: «Щоб захистити Україну від граду російських ракет і безпілотників, їй терміново необхідно посилити протиповітряну оборону».

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Бербок намагається змінити думку канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо постачання далекобійних ракет Taurus Україні.

Видання Bild повідомляло, що Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 млрд євро для надання допомоги Україні цього фінансового року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: