Укренерго скасувало денні відключення світла у всіх областях

Читать на русском
З 11 до 17 години українцям у всіх областях світло відключати не будуть. Після графіки застосовуватимуть для всіх споживачів.
zprz.city

Сьогодні вдень з 11 до 17 години графіки відключень електроенергії не застосовуватимуться у всіх областях.

Про це заявили в Укренерго.

Скільки електроенергії Україна імпортувала до та після масованих ударів рф навесніНа інфографіці – обсяги імпорту електроенергії з Європи до та після масованих атак росії навесні.

«Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах. Промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва, відповідно – дефіцит в енергосистемі зменшився. Також українська енергосистема на запит оператора енергосистеми Польщі зараз приймає надлишки електроенергії з цієї країни», – повідомили у компанії.

Проте з 17 до 24 години графіки погодинних відключень діятимуть у всіх регіонах України для промислових та побутових споживачів.

В Укренерго повідомили, що вчора ввечері та сьогодні вранці Україна приймала аварійні постачання електроенергії з Європи.

На сьогодні протягом дня заплановано імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови з обсягом 18242 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 1497 МВт.

Нагадаємо, регулярні погодинні відключення світла для побутових споживачів розпочалися 14 травня. В Укренерго вважають, що вони можуть тривати ще два з половиною місяці.

У Міненерго спрогнозували, чи зможе Україна пройти наступний опалювальний сезон без відключень світла.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: