У Повітряних силах заявили, що збили вночі всі запущені дрони

Читать на русском
Сили ППО збили всі запущені росією шахеди в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Одеської областей.
fakty.ua

Російські війська вночі 22 травня атакували Україну 24 ударними дронами типу Shahed-131/136. Пуски були здійснені з районів Приморсько-Ахтарська та Курська, а також окупованого Криму.

Як заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, ППО вдалося збити всі 24 «шахеди».

«Ударні БПЛА знищували в межах Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької, Донецької, Сумської та Одеської областей», – уточнив він.

Атаку відбивали мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби, зенітні ракетні підрозділи та винищувальна авіація.

Нагадаємо, незважаючи на це, у Сумській ОВА вночі заявили про прильоти по енергетичних об'єктах Шостки та Конотопу. Було повністю знеструмлене місто Суми.

Раніше президент Володимир Зеленський спрогнозував, що на саміті НАТО у Вашингтоні може бути ухвалено рішення щодо надання Україні додаткових систем ППО Patriot.

Дослідження, проведене Wall Street Journal, показало, що ефективність української протиповітряної оборони останнім часом почала знижуватись на тлі збільшення кількості атак росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: