На саміті НАТО можуть ухвалити рішення про додаткові Patriot для України – Зеленський

Читать на русском
Він закликав Альянс надати Україні більше систем ППО Patriot. Зеленський припустив, що відповідне рішення може бути ухвалене, коли лідери НАТО зберуться в липні на саміті у Вашингтоні.
Офіс президента

Рішення щодо надання Україні додаткових систем ППО Patriot може бути ухвалене вже на саміті НАТО у Вашингтоні.

Про це президент України Володимир Зеленський заявляє в інтерв’ю The New York Times.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Відповідаючи на запитання щодо можливості переговорів про припинення вогню, президент закликав до дипломатії, яка уникає прямих перемовин з росією, але згуртовує країни навколо позиції України для остаточного мирного врегулювання.

Він висловив сподівання, що десятки країн підтримають таку ініціативу, коли зберуться в середині червня у Швейцарії на Глобальний саміт миру.

Зеленський також привітав пропозиції деяких членів НАТО відрядити військових для тренування чи підтримки ЗСУ в Україні, але зауважив, що «не бачить цього, крім як на словах».

Водночас він закликав Альянс надати Україні більше систем ППО Patriot.

«Чи можемо ми отримати сім?» – сказав він, зазначивши, що Україні потрібно більше Patriot, але така кількість необхідна для захисту регіонів, які є ключовими для економіки й енергетичного сектору країни.

Зеленський припустив, що відповідне рішення може бути ухвалене, коли лідери НАТО зберуться в липні на саміті у Вашингтоні.

Стосовно можливості використовувати західну зброю для ударів по військових цілях на території країни-агресора, президент наголосив, що це мало б вирішальне значення для успіху України.

«Використовуючи цю зброю для знищення логістичних центрів та літаків на території рф, Україна зможе ефективно захищатися від атак на північному сході, які загрожують Харкову», - сказав він.

Нагадаємо, напередодні Зеленський заявив, що західні союзники надто довго ухвалюють рішення про військову допомогу України, зокрема, про постачання систем ППО.

Перед цим кервіник держави відреагував на ракетний удар по базі відпочинку у Харківському районі та зазначив, що два Patriot змінили б ситуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: