У МОЗ повідомили, у скількох українців встановлено діагноз ПТСР

Читать на русском
За минулий рік було зареєстровано 23 тисячі українців із посттравматичним стресовим розладом.
фото МОЗ

В Україні в електронній системі охорони здоров'я за 2023 рік було зареєстровано 23 тисячі осіб із посттравматичним стресовим розладом.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону у п'ятницю, 24 травня.

В Україні відкриється понад 200 Центрів життєстійкостіНайбільше таких центрів запрацює у Київській та Івано-Франківській областях. Там можна буде отримати психологічну підтримку.

За його словами, ПТСР лікується, проте цей процес є нелегким. Тому з появою певних симптомів необхідно звернутися до психолога або до сімейного лікаря, щоб не виникли ускладнення.

Ляшко додав, що лікувати посттравматичний стресовий розлад набагато довше та важче, ніж профілактувати.

«Ми шукаємо інноваційні методи лікування, і ми в Україні відкриті для проведення клінічних досліджень. Зараз на базі нашого центру Лісова галявина в Пущі Водиці починаємо детальніше вивчати психоделічну терапію і готові робити клінічну базу для того, щоб це вчити. Тому треба у цьому напрямі рухатися», – розповів міністр.

Нагадаємо, цього року по всій Україні відкриється 209 Центрів життєстійкості. У них українці матимуть змогу отримати психологічну підтримку. Раніше у МОЗ прогнозували, що після війни психологічна допомога знадобиться щонайменше 15 млн українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: