Укренерго залучало аварійну допомогу з ЕС 15 годин поспіль

Читать на русском
Укренерго вчора вдень та сьогодні вночі залучало аварійну допомогу. Графіки відключень світла у п'ятницю діють по всій Україні.
фото Міненерго

В енергосистемі України сьогодні зберігатиметься дефіцит протягом доби. Напередодні енергетикам доводилося залучати аварійну допомогу 15 години поспіль.

Про це розповіли у пресслужбі Укренерго.

Тривають розрахунки: у Міненерго обіцяли, що новий тариф на електрику буде «посильним» для населенняУ Міненерго ще не знають, яким може бути новий тариф на електроенергію для населення, тривають розрахунки. Але обіцяють, що він буде посильним.

Так, 23 травня для подолання дефіциту в енергосистемі на запит «Укренерго» було активовано аварійне постачання електроенергії в Україну з 09:00 до 24:00 з енергосистем Румунії, Польщі, Словаччини. Сьогодні вночі, з 02:00 до 07:00, також застосовувалась аварійна допомога з Польщі та Румунії.

«Сьогодні графіки погодинних відключень діють у всіх регіонах України для промислових та побутових споживачів протягом доби з 00:00 до 24:00», – йдеться у повідомленні.

Енергетики нагадали, що причина обмежень – п'ять масштабних ракетних атак, скоєних російськими агресорами цієї весни.

Сьогодні Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови загальним обсягом 15315 МВт/годину.

Нагадаємо, з березня росіяни цілеспрямовано атакували всі великі теплові та гідроелектростанції України. У енергосистемі виник дефіцит. Спочатку було запроваджено графіки відключень світла для промисловості, а згодом і для населення.

Цього тижня прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв «справедливі відключення світла» для всіх.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: