У Білорусі розпочалися спільні з рф навчання військово-повітряних сил та ППО

Читать на русском
У понеділок, 27 травня, у Білорусі почалися спільні з росією навчання Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.
Getty Image

У понеділок, 27 травня, у Білорусі почалися спільні з росією навчання Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Білорусі.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

У дописі зазначають, що основні зусилля під час навчань будуть спрямовані на вирішення завдань із прикриття державних і військових об'єктів від ударів засобів повітряного нападу.

«У період з 27 по 31 травня в рамках вдосконалення єдиної регіональної системи ППО республіки Білорусь і російської федерації та в інтересах підвищення взаємодії та виучки органів управління і льотного складу, під керівництвом командувача військово-повітряними силами і військами протиповітряної оборони проводиться спільне льотно-тактичне навчання із силами й засобами ВПС і військ ППО ЗС РБ і ПКС ЗС рф», – йдеться у повідомленні.

До навчання залучаються авіаційні військові частини, підрозділи зенітних ракетних і радіотехнічних військ Білорусі, екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації росії.

Раніше повідомляли,що у суботу, 25 травня, на білоруський аеродром «Барановичі» прилетіли два вертольоти ВКС рф вперше із серпня 2023 року.

Також писали, що російський диктатор володимир путін прагне залучити Білорусь до ядерних навчань рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: