Парламентська асамблея НАТО закликала держави Альянсу дозволити Україні бити західною зброєю по рф

Читать на русском
Парламентська асамблея НАТО закликала держави Альянсу дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях на території росії.
Фото bbc.com

Парламентська асамблея НАТО закликала держави Альянсу дозволити Україні бити західною зброєю по військових цілях на території росії.

Про це повідомляє пресслужба Парламентської асамблеї НАТО.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

У декларації наголошують, що нинішніх зусиль щодо військової допомоги недостатньо для перемоги України, тому члени Альянсу повинні вийти за межі поступових кроків. Документ схвалила більшість із понад 200 законодавців з усіх 32 країн Альянсу.

Відтак уряди країн НАТО закликають підтримати Україну в її міжнародному праві захищати себе, скасувавши деякі обмеження на використання зброї, наданої союзниками для ударів по законних цілях на території росії.

«Україні необхідно забезпечити все, що їй потрібно, якомога швидше і на стільки часу, скільки потрібно для перемоги», – йдеться у повідомленні.

Народний депутат й очільник постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв додав, що тепер у парламентарів будуть юридичні підстави, аби ще більше тиснути на свої уряди з тим, щоб рішення ПА НАТО були втілені у життя.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що закликає до зняття обмежень для України на використання західної зброї для ударів по цілях на території росії.

Польща та Швеція підтримали цю позицію, Німеччина та Італія висловилися проти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: