Росія запускає по Україні більше 3 тисяч керованих авіабомб на місяць – Зеленський

Читать на русском
Понад 3 тисячі КАБів росія застосовує проти України щомісяця, заявив Зеленський. Україна просить хоч би 7 додаткових систем Patriot.
Reuters

Росія за місяць застосовує проти України понад 3 тисячі керованих авіаційних бомб. Щоб захиститися Україні потрібні хоча б сім додаткових систем Patriot.

Про це на пресконференції в Іспанії сказав президент Володимир Зеленський.

Зеленський про західну допомогу: кожне рішення приймається з запізненням на рікЗахідні союзники надто довго ухвалюють рішення про військову допомогу України, зокрема, про постачання систем ППО, вважає Зеленський.

«Найголовніша проблема, яка сьогодні є – це те, що росія застосовує більше 3 тисяч КАБів просто по людях на місяць. Ми вважаємо, що наступного місяця може бути 3,5 тисячі, цього місяця – 3200. Просто на голови людям прилітають тисячі авіабомб», – заявив Зеленський, зазначивши, що Україна не має достатньої кількості ракет ППО, щоб це зупинити.

Україна, додав президент, просить світ допомогти хоча б сімома додатковими системами Patriot, зокрема двома для Харкова.

«Я не говорю про десятки систем, щоб закрити небо над Україною, я говорю про те, щоб хоча б не давати можливості росії використовувати авіабомби», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський допустив, що рішення щодо надання Україні додаткових систем Patriot може бути ухвалене вже на саміті НАТО у Вашингтоні.

Тим часом на глобальну ініціативу щодо посилення української протиповітряної оборони зараз зібрано майже мільярд євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: