Україна та Іспанія підписали угоду про гарантії безпеки: яка допомога передбачена

Читать на русском
Україна та Іспанія 27 травня підписали безпекову угоду. Цей договір став десятим для Києва.
Скріншот з відео

Україна та Іспанія 27 травня підписали безпекову угоду. Цей договір став десятим для Києва.

Про це стало відомо з пресконференції, а також документа, опублікованого на сайті президента України.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

«Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості, щоб надати Україні всі інструменти, щоб забезпечити Україну стабільністю. Ми вже десята країна, яка підписала такий договір з Україною, як в рамках декларації G7 минулого року», – заявив прем'єр Іспанії Педро Санчес.

Він додав, що Іспанія надала велику підтримку за два роки і зобов'язується ще підтримувати на мільярд євро для того, щоб посилити спроможність України. Зокрема, Мадрид зобовʼязується допомагати з протиповітряною обороною для захисту цивільного населення та інфраструктури.

«Іспанія підкреслює свій намір надавати військову та цивільну допомогу, щоб Україна могла захистити свій суверенітет, незалежність і територіальну цілісність від агресії з боку російської федерації, на двосторонній основі через угоди та через установи й організації, стороною яких вона є», – йдеться у документі.

Відтак цього року Іспанія надасть пакет військової допомоги на 1 мільярд євро, а до 2027 року – 5 мільярдів через Європейський фонд миру.

Нагадаємо, Україна вже підписала двосторонні угоди з Латвією, Великою Британією, Данією, Німеччиною, Францією, Канадою, Італією, Нідерландами та Фінляндією. А також фіналізувала угоду з Норвегією.

Раніше Зеленський розкрив деталі переговорів щодо угоди про безпеку зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: