У Німеччині анонсували передачу Україні допомоги на 60 млн євро

Читать на русском
У Німеччині 27 травня анонсували передачу Україні гуманітарної допомоги в розмірі 60 мільйонів євро.
Reuters

У Німеччині анонсували передачу Україні гуманітарної допомоги в розмірі 60 мільйонів євро.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

«Ми ще раз переконалися в тому, що російський терор спрямований конкретно на людей, конкретно на звичайне життя в Україні, шляхом нападу на торговельні центри, господарські магазини, винятково з метою вбивства людей і розповсюдження страху і терору», – заявила вона.

Тому у Німеччині наголошують на важливості ще більше підтримувати Україну. Відтак країна виділить 60 мільйонів євро, як гуманітарну допомогу.

«Ми хочемо миру, і для забезпечення миру нам потрібна підтримка України в усіх її аспектах. По-перше, що Україна може захистити себе, захистити свій народ, захистити життя. По-друге, зміцнення економіки з майбутньою конференцією з відновлення. І, по-третє, подальша гуманітарна допомога в 60 мільйонів євро, особливо для сходу України як федерального уряду», – додала Бербок.

Нагадаємо, 24 травня Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для української армії. До нього увійшли, серед іншого, танки Leopard 1, РСЗВ HIMARS, боєприпаси та безпілотники.

Також уряд Німеччини поставив Збройним силам України ще одну систему протиповітряної оборони IRIS-T SLM, яка здатна перехоплювати крилаті ракети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: