Франція відправить в Україну інструкторів для підготовки українських військових

Читать на русском
Франція погодилася направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців.
Фото: Anadolu

В Україну прибудуть інструктори з Франції, які навчатимуть наших бійців.

Про це повідомив головком ЗСУ Олександр Сирський у Telegram після відеозустрічі з міністром Збройних сил Французької Республіки Себастьєном Лекорнем.

Відправка західних військ в Україну: реакція союзників на заяву МакронаЯк союзники відреагували на заяву Еммануеля Макрона про можливість відправлення військ до України.

«Вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців. Мною вже підписані документи, які дозволять першим французьким інструкторам відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом», – повідомив він.

Сирський подякував міністру за дружню підтримку французького народу та військову та економічну допомогу Україні для відображення російської агресії.

Нагадаємо, вперше про можливе відправлення сухопутних військ в Україну президент Франції Еммануель Макрон заговорив у лютому цього року після переговорів із союзниками.

У МЗС України одразу уточнили, що Макрон мав на увазі відправку військ для підготовки українських бійців, а не брати участь у бойових діях. Президент Володимир Зеленський також наголосив, що не готовий закликати іноземних бійців воювати в Україні.

У Кремлі пригрозили «світовою катастрофою» у разі відправлення західних військ до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: