Офіс генпрокурора оскаржить закриття справи проти беркутівців за розгін Майдану

Читать на русском
Офіс генпрокурора внесе до Шевченківського райсуду Києва апеляційну скаргу про закриття за строками давності справу Майдану.
фото Українські новини

Офіс генпрокурора оскаржить рішення суду про закриття кримінального провадження щодо керівників столичного спецпідрозділу МВС Беркут та чиновника київської міліції, які скоїли злочини за часів Майдану.

Про це повідомила пресслужба ОГП у понеділок, 27 травня.

Розгін Євромайдану: суд Києва закрив одну із справУ зв'язку із закінченням строку давності справи з підозрюваних зняли усі обвинувачення і скасували арешт з їхнього майна, попри заперечення з боку потерпілих і прокуратури.

Повідомляється, що прокурори внесуть апеляційну скаргу на ухвалу Шевченківського районного суду Києва від 24 травня про закриття за строками давності кримінального провадження стосовно чотирьох керівників підрозділів столичного Беркута та начальника управління громадської безпеки київської міліції, звинувачених у перевищенні влади із застосуванням насильства та протиправного перешкоджання 30 листопада та 1 грудня 2013 року.

Обвинувальний акт було направлено до суду ще у 2015 році.

В Офісі генпрокурора зазначили, що під час судового розгляду сторона захисту систематично зловживала процесуальними правами з метою зриву судових засідань та затягування розгляду справи. Прокурори неодноразово звертали увагу суду на необхідність дотримання розумних строків судового провадження.

Нагадаємо, у листопаді минулого року повідомлялося, що за масові розстріли активістів на вул. Інститутській судитимуть п'ятьох співробітників роти спеціального призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Києві – так званій «чорній роті Беркута».

Водночас, Офіс генпрокурора повідомляв, що у десятках справ Майдану може спливти термін давності без вироку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: