Рятувальники розібрали третину завалів «Епіцентру» у Харкові: кількість загиблих зросла (оновлено)

Читать на русском
Відомо про 16 загиблих внаслідок удару окупантів по Епіцентру у Харкові. Рятувальники розібрали близько третини завалів будівлі.
Фото: ДСНС

Кількість загиблих внаслідок російського удару по будівельному гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові зросла до 15 осіб. Серед загиблих – 12-річна дівчинка та її мати.

Про це повідомили у ДСНС.

Ще 44 особи постраждали.

Наразі рятувальники розібрали близько 30% завалів. «Доводиться припиняти роботу під час сигналів повітряної тривоги. Адже окупант не вперше застосовує тактику подвійних ударів. Рятувальники продовжують розбирати завали, шукати тіла та рештки загиблих», – повідомили у ДСНС.

Згодом стало відомо про 16 загиблих. Безвісти зниклими, за даними правоохоронців, залишаються 5 людей.

В обласній прокуратурі тим часом допускають, що кількість жертв може сягнути 18 осіб.

«Всього, станом на зараз, ймовірними жертвами є, щонайменше, близько 18 осіб. Це 11 тіл які вже знайшли і сім заяв (від родичів – ред.), де залишається незрозумілою доля людей. Огляд триває, по цифрах (кількості загиблих – ред.) ми приблизно розуміємо, і ми розуміємо місцеположення людей, які загинули, оскільки у нас є відео з камер відеоспостереження», – розповів «Радіо Свобода» речник прокуратури Дмитро Чубенко.

Він додав, що пожежа сильно пошкодила тіла загиблих людей, тому ідентифікація і встановлення особи ускладнюється.

Нагадаємо, 25 травня російські війська тричі атакували Харків. Один із ударів прийшовся на будівельний гіпермаркет, де знаходилося близько 200 осіб. На ліквідацію пожежі у рятувальників пішло понад 16 годин.

Правоохоронці оприлюднили відео зсередини «Епіцентру» на момент удару.

Також окупанти вдарили по Центральному парку та по району житлової забудови. Після цих обстрілів у лікарнях залишається 21 особа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: