Польща обмежить пересування російських дипломатів по країні – очільник МЗС

Читать на русском
Польща запровадить обмеження на вільне пересування працівників російських дипломатичних представництв на території країни.
Фото PAP

Польща запровадить обмеження на вільне пересування працівників російських дипломатичних представництв на території країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Відповідне рішення у Польщі прийняли через участь Росії в гібридній війні проти Євросоюзу. Обмеження стосуватимуться і посольства, і консульського персоналу.

Відтак, за словами Сікорського, російським дипломатам дозволять пересуватися лише в межах Мазовії, а консулам – лише в тих воєводствах, де вони перебувають на посаді.

«Виключення зроблять для голови посольства. Інші країни вже мають такі правила, і ми сподіваємося, що інші наслідуватимуть наш приклад», – додав міністр.

Нагадаємо, Варшава виділить 10 млрд злотих, що становить понад 2,5 млрд доларів на зміцнення східного кордону поблизу росії та Білорусі.

Також повідомляли, що Польща планує отримати від Європейського інвестиційного банку пів мільярда злотих (близько 130 млн доларів) кредиту на будівництво європейського «залізного купола» та його супутникового компонента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: