Чеська ініціатива: стало відомо, скільки коштів уже зібрали на закупівлю снарядів для України

Читать на русском
На реалізацію чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України вже зібрали 1,6 мільярда євро.
Фото ТАСС

На реалізацію чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України вже зібрали 1,6 мільярда євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

У Празі відбулася робоча зустріч прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з групою лідерів ЄС, де обговорили реалізацію артилерійської ініціативи з закупівлі снарядів для України. Відзначають, що наразі вдалося зібрати уже 1,6 мільярда євро.

«Прибули в Прагу на запрошення прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали для участі в широкій робочій зустрічі щодо потреб України спільно з лідерами Польщі, Латвії, Данії, Нідерландів, представника США. Під час двосторонньої зустрічі з паном Фіалою обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрано вже понад 1,6 млрд євро. Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком уже з червня», – зазначив Шмигаль.

Прем’єр також додав, що сторони обговорили можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора та питання спільного виробництва у сфері ОПК.

Нагадаємо, союзники мають намір вже у червні розпочати постачання боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи. Перша партія складатиметься зі 180 тисяч снарядів.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомляв, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну в рамках ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: