У ЗСУ пояснили, чому окупанти дедалі рідше атакують Одесу

Читать на русском
Російські загарбники дедалі рідше почали завдавати ударів по Одесі. У ЗСУ вважають, що на це впливає два чинники.
Depositphotos

Російські загарбники дедалі рідше почали завдавати ударів по Одесі. У ЗСУ вважають, що на це впливає два чинники.

Про це повідомив речник Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

Нещодавнє затишшя в південному регіоні у ЗСУ пояснюють тим, що окупанти не мають змоги атакувати Одесу через декілька чинників. Найімовірніше, у них або немає цілей, або немає таких можливостей.

«Росіяни, як правило, використовують усе наявне озброєння на південному напрямку. Тобто зараз, найімовірніше, у них або немає цілей, або немає таких можливостей. У всіх інших випадках, коли в них такі можливості є, вони б'ють обов'язково», – зазначив Плетенчук.

При цьому він додав, що загарбники побоюються виводити в акваторію ракетоносії. Тому вони продовжують перебувати в пункті базування в Новоросійську, а не в морі.

«Вони останнім часом використовують для ударів не ті ж самі «Калібри», які були збиті чотири з чотирьох під час останньої атаки, вони використовують балістику. Тобто використовують територію тимчасово окупованого Криму для запусків. І ці платформи більш мобільні, і їх легше заховати, ніж корабель у морі. Тому вони використовували саме це», – наголосив речник.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 19 травня, російські окупанти спрямували ударні безпілотники на Одеську область. Унаслідок падіння уламків було пошкоджено інфраструктуру регіону.

Перед цим загарбники завдали удар 4 травня. Того дня обстріляли цивільну інфраструктуру в Одеському районі. Троє людей постраждали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: