Рф використовує криптовалюту та бартер для торгівлі з Китаєм – ЗМІ

Читать на русском
Російські компанії, які намагаються проводити фінансові операції з Китаєм, використовують для цього стейблкоїни та бартер.
glavcom.ua

Російські компанії, які намагаються проводити фінансові операції з Китаєм, використовують для цього стейблкоїни та бартер.

Про це пише Bloomberg.

«Безмежне партнерство»: як росія та Китай співпрацюють під час війни в УкраїніПісля вторгнення в Україну росія поглибила співпрацю з Китаєм. Як тепер Пекін допомагає Кремлю – на інфографіці.

За даними журналістів, два найбільші виробники металів, які не перебувають під санкціями, почали використовувати стейблкоін Tether, курс якого прив'язаний до долара 1:1. У деяких випадках розрахунки відбуваються через Гонконг.

«Той факт, що великі російські фірми тепер звертаються до блокчейну через два роки після початку вторгнення в Україну підкреслює довгостроковий вплив міжнародних обмежень у відповідь на війну на економіку», – зазначають у матеріалі.

Російські компанії, що займаються торгівлею товарами, від металів, таких як нікель і сталь, до деревини, від початку війни стикаються з проблемами з отриманням платежів за свої товари та закупівлею обладнання та сировини. При цьому проблеми виникають навіть якщо вони не піддаються санкціям.

Видання зауважує, що використання криптовалют для платежів не є чимось незвичайним для країн, які перебувають під санкціями.

Тоді як деякі сировинні компанії обрали інший шлях для розрахунків. Виробники стали використовують так звані бартерні угоди, при яких товар обмінюється на товари, що поставляються до рф, повністю уникаючи транскордонних перевезень.

Нагадаємо, міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що американська та британська розвідка має докази того, що Китай і росія співпрацюють у розробці та постачанні летальної зброї для використання на війні проти України.

Втім згодом радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що такою інформацією вони не володіють.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: