Україна націоналізувала судно російського олігарха

Читать на русском
Україна націоналізувала судно російського олігарха Олександра Верховського, вартість якого становить понад 1 мільярд гривень.
smart-maritime.com

Україна націоналізувала судно російського олігарха Олександра Верховського, вартість якого становить понад 1 мільярд гривень.

Про це повідомляє Служба безпеки України в Telegram.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

Держава націоналізувала великий риболовецький траулер «Бухта Соколовская», який ще до початку повномасштабного вторгнення росії добудовувався на заводі у Миколаєві. Судно було складовою торговельного флоту підсанкційного олігарха Олександра Верховського, який є в найближчому оточенні Кремля. Наголошують, що олігарх є одним із фінансових донорів війни проти України.

«Риболовецький промисел російського бізнесмена дозволяє йому регулярно перераховувати мільярдні суми до бюджету РФ. Звідти ці кошти ідуть на озброєння та матеріально-технічне забезпечення окупаційних угруповань країни-агресора, які воюють проти Сил оборони України», – додають в СБУ.

Також відзначають, що аби обійти санкції, власник траулера оформив майно на одну з підконтрольних компаній у Приморському краї росії.

Нагадаємо, у квітні Апеляційна палата ВАКС постановила стягнути в дохід держави 49% статутного капіталу компанії «Альянс Холдинг». Цією часткою володів підсанкційний ексглава Роснєфті Худайнатов Едуард Худайнатов.

До слова, нещодавно міністри фінансів G7 підтримали ідею надання кредиту Україні під гарантії прибутків від заморожених російських активів. Це має забезпечити фінансування Києва після 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: