ВАКС визначив заставу ексзаступнику голови Офісу президента

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу.
Фото Слово і діло

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід до колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова у виді 10 млн грн застави з обовʼязками. НАБУ і САП підозрюють його у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн.

Таке рішення 28 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов, повідомляє «Слово і діло».

«Дрім-тім» Зеленського через п'ять років: хто (не) пройшов перевірку часомМинуло п'ять років після інавгурації Володимира Зеленського. Хтось покинув його команду за ці роки, хтось залишився – на інфографіці.

«Клопотання старшого детектива НАБУ погодженого прокурором САП задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного Андрія Смирнова запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 10 млн грн», – оголосив рішення суддя.

На Смирнова поклали такі процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у справі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Строк дії обов'язків – до 28 липня 2024 року.

Нагадаємо, САП та НАБУ 22 травня оголосили про підозру колишньому заступнику глави Офісу президента Андрію Смирнову у незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень.

Детективи НАБУ встановили, що в період з 2020 по 2022 роки чиновник придбав активи вартістю 17,1 млн гривень, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн гривень. Таким чином, різниця між вартістю придбаного майна та коштами чиновника становила 15,7 млн гривень.

Йдеться про 2 автомобілі, а саме Mercedes-Benz і Volkswagen, мотоцикли Honda і BMW, три паркомісця в Києві, квартиру у Львові та земельну ділянку на Закарпатті.

Сам Смирнов також прокоментував вручення підозри.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: