Окупанти обстрілюють Вовчанськ з термобаричної зброї – ЗСУ

Читать на русском
Наземні штурми ворог поєднує з авіаційними ударами, щоб досягти успіху. Також по Вовчанську ворог застосовує важкі вогнеметні системи ТОС2 Сонцепьок.
mil.in.ua

Війська країни-агресора завдають ударів по Харківській області з авіації ракетами та бомбами ФАБ-500, а також останніми днями окупанти почали бити по Вовчанську з важких вогнеметних систем ТОС2 «Сонцепьок».

Про це речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин заявив у ефірі телемарафону.

Згідно з його словами, загарбники б'ють по місту керованими авіаційними бомбами, - від початку доби зафіксовані шість таких ударів. Зокрема, були зафіксовані удари термобаричними боєприпасами.

«Більшу частину міста контролюють українські Сили оборони. Наземні штурми ворог поєднує з авіаційними ударами, щоб досягти успіху. Також по Вовчанську ворог застосовує важкі вогнеметні системи ТОС2 «Сонцепьок». Завдає ударів термобаричними боєприпасами, знищуючи на своєму шляху забудову і цивільну інфраструктуру», - сказав він.

Волошин також додав, що загарбники намагаються підтримувати наступ силами мотострілецьких підрозділів, що належать до 44-го армійського корпусу. За його словами, Сили оборони активно знищують усі подібні угруповання.

Представник ЗСУ зазначив про різну тактику на різних напрямках фронту, але переважно окупанти намагаються прорватись штурмовими підрозділами за підтримки техніки.

«Спочатку посилають штурмові групи вперед. Ці групи намагаються заходити і заїжджати як на малій легкоброньованій техніці, так і на гольф-карах, баггі, кросових мотоциклах. Якщо групи добралися до своєї цілі, то намагаються закріпитися. Якщо не вдалося, то це для них «квиток в один кінець» і вони там залишаються, бо наші військовослужбовці Сил оборони їх знищують», - зазначив Волошин.

Нагадаємо, за минулу добу на фронті відбулися близько 110 бойових зіткнень, бої ще тривають на 18 ділянках.

24 травня стало відомо, що Силам оборони України вдалося зупинити просування російських окупаційних військ по території Харківської області.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що окупаційна армія росії після низки незначних успіхів на півночі Харківської області повністю зав'язла у вуличних боях за місто Вовчанськ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: