Удар по 128-й бригаді: у прокуратурі розповіли про хід розслідування

Читать на русском
Правоохоронці досі не вручили жодної підозри через загибель військових 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади, повідомляють ЗМІ.
фото: Главком

Слідство досі не вручило підозри жодній особі, яка може бути причетною до загибелі військовослужбовців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області, коли бійців зібрали в прифронтовому селі для нагородження, а по ним росіяни вдарили ракетою.

Про це йдеться у матеріалі «Главкома», з посиланням на відповідь Офісу генерального прокурора.

Удар по 128-й бригаді: у ДБР припустили, що ціллю росіян міг бути комбригПравоохоронці припускають, що мішенню російських оккупантів, які вдарили по військових 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади, міг бути її командир Дмитро Лисюк.

Як зазначається, розслідування триває за фактами державної зради і недбалого ставлення до військової служби.

«У вказаному кримінальному провадженні проводиться комплекс слідчих (розшукових) та процесуальних дій з метою забезпечення повного, всебічного, ефективного та неупередженого дослідження обставин вчинення кримінальних правопорушень і закінчення досудового розслідування у розумні строки», – йдеться у відповіді Офісу генпрокурора.

Повідомляється, що слідчі Державного бюро розслідувань вилучили мобільний телефон та два ноутбуки у командира реактивної артилерійської батареї. На вказаній техніці, як зазначає слідство, може бути встановлено шпигунське програмне забезпечення, за допомогою якого міг статися виток інформації про місце розташування військовослужбовців 128 окремої гірсько-штурмової бригади. Частина з них була задіяна у заході з нагородження до Дня ракетних військ і артилерії, коли росія нанесла прицільний ракетний удар по українським захисникам.

Нагадаємо, увечері 4 листопада у Запорізькій області росіяни вдарили ракетою Іскандер-М по 128 бригаді. Військових зібрали в одному місці для нагородження. Загинули понад 20 бійців ЗСУ. Командир бригади вижив, бо запізнився.

Міністр оборони Рустем Умєров доручив провести перевірку за фактом загибелі захисників. Справу веде ДБР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: