СБУ затримала завербованого іноземця, який підпалив підстанції

Читать на русском
Агент ФСБ рф вилив п'ять каністр з бензином на технологічне обладнання двох електропідстанцій на півдні та підпалив їх.
фото СБУ

Служба безпеки затримала диверсанта російської ФСБ, який підпалював енергооб'єкти на Одещині.

Про це повідомила пресслужба СБУ у середу, 29 травня.

В Одеській області затримали іноземців, які шпигували за Збройними силами та ППОДвоє іноземних шпигунів передавали російській ФСБ дані для підготовки ударів по штабу Сил оборони.

Диверсантом виявився злочинець з сусідньої країни Східної Європи, який проживав в Україні.

«В середині квітня цього року він вилив 5 каністр з бензином на технологічне обладнання двох місцевих електропідстанцій, чим спровокував там пожежі. Тоді відбулось загоряння силових трансформаторів, які забезпечують електроживлення восьми населених пунктів регіону», – йдеться у повідомленні.

ФСБ завербувала його навесні цього року та наказала організувати низку підпалів на Одещині. Чоловік залучив свого спільника, який мав посвідку на проживання в Україні.

«Після вчинення злочину виконавець сподівався приховано виїхати за кордон. Втім, СБУ встановила його місцезнаходження та затримала на місцевій автотрасі», – розповіли у спецслужбі.

Затриманому повідомили про підозру за статтею про диверсію, вчинену в умовах воєнного стану (ч.2 ст.113 КК України). Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також планується повідомити про заочну підозру організатору диверсії та оголосити його у міжнародний розшук.

Нагадаємо, суд виніс вирок коригувальнику ракетного удару по Яворівському полігону. Також повідомлялося, що було затримано агентку рф, яка коригувала удари ворога по Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: