В Україні відкрили вже третій табір для полонених росіян

Читать на русском
Новий табір для утримання військовополонених Центр-3 прийняв перших російських солдатів, які воювали проти України.
скрін з відео

Україні довелося відкрити третій табір для утримання російських військовополонених, бо надто багато окупантів здається в полон.

Про це повідомив український державний проект Хочу жити у Telegram.

У Мін'юсті уточнили, скільки коштує утримання одного російського військовополоненогоУкраїна за місяць витрачає близько 10 тисяч гривень на утримання одного російського військовополоненого.

Нове місце утримання полонених, як стверджується, українська влада змушена була відкрити через «велику кількість росіян, які здалися в полон, і фактичного блокування обмінів російською стороною».

У проекті зазначають, що російські військові, які потрапили в полон, утримуються не в колоніях, а в таборах і спецдільницях при СІЗО. Вони мають право на зв'язок з рідними, посилки, перекази, роботу та заняття спортом; до них також пускають представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Останній обмін військовополоненими між росією та Україною за формулою 100 на 100 стався восьмого лютого цього року, після чого сторони кілька разів обмінювалися тілами загиблих військовослужбовців, нагадали у проекті.

Нових обмінів полоненими більше не було.

Окрім нового табору Центр-3, в Україні працюють також табори Захід-1 та Захід-2.

Нагадаємо, раніше у Мін'юсті розповіли, чим займаються російські військовополонені в Україні. Також повідомлялося, скільки вартує держбюджету такий табір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: