Україна на третьому місці: рейтинг країн-боржників за кредитами МВФ

Читать на русском

Україна та Міжнародний валютний фонд розпочали переговори про новий транш фінансування – 2,2 мільярди доларів, які можуть надійти на рахунки у червні. Цей уже четвертий транш Україна може отримати в рамках програми розширеного фінансування EFF на суму 15,6 мільярдів, розрахованої на чотири роки. Наразі Україна винна МВФ трохи більше 9 мільярдів за кредитами, що робить нашу країну третім за обсягом боржником. Рейтинг країн за рівнем заборгованості перед МВФ склало «Слово і діло».

Найбільшим боржником за кредитами перед Міжнародним валютним фондом є Аргентина – 30 млрд 987,5 млн доларів.

На другому місці знаходиться Єгипет, але його борг майже втричі менший за аргентинський – 10 млрд 854,1 млн доларів.

Україна, за останніми даними, заборгувала Фонду 9 млрд 004,8 млн доларів.

До п'ятірки найбільших боржників Міжнародного валютного фонду також входять Пакистан (6 млрд 546,5 млн доларів) та Еквадор (5 млрд 768,2 млн доларів). Трохи більше трьох мільярдів організації винні Колумбія та Ангола, близько 2-2,5 млрд – Гана та Кенія, по 1,9 млрд – Кот-д`Івуар та ПАР, 1,7 млрд –Коста-Рика, по 1,5 млрд – Йорданія та ДР Конго, по 1,3 млрд – Бангладеш та Марокко, 1,2 млрд – Нігерія, близько 1,1 млрд – Сенегал, Шрі-Ланка, Камерун, близько мільярда – Туніс.

З європейських країн, крім України, борг перед МВФ має Сербія (949,5 млн доларів), Молдова (559,9 млн), Грузія (444 млн), Північна Македонія (273,6 млн), Албанія (153,7 млн), Косово (51,6 млн), Чорногорія(37,8 млн).

Найменше Міжнародному валютному фонду заборгувала острівна держава Вануату – 2,6 млн доларів.

Нагадаємо, Україна цього року вже отримала від МВФ 880 млн доларів і розраховує отримати ще 4,5 млрд доларів бюджетної підтримки. Раніше ми писали, які умови МВФ зобов'язалася виконати Україна.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як змінювався розмір кредитів МВФ для України до повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: