Польща тимчасово закриє прикордонну зону з Білоруссю

Читать на русском
У Польщі хочуть на три місяці заборонити доступ до прикордонної зони з Білоруссю через зростання міграційного тиску.
Фото: censor.net

Міністерство внутрішніх справ Польщі ініціювало закриття прикордонної зони з Білоруссю на 90 днів на тлі напруженості на кордоні.

Про це йдеться у відповідному проєкті постанови.

У документі визначена низка районів Підляського воєводства, які прилягають до кордону з Білоруссю, куди заборонять вхід. Такий захід пояснюють зростанням міграційного тиску, який в останні тижні посилився попри наявну загорожу.

«Білоруські державні служби беруть активну участь (приховано або відкрито) у нападах на солдатів, поліцейських та прикордонників, які виконують свої завдання з охорони державного кордону», – сказано в проєкті постанови.

У документі уточнюється, що мігранти «дедалі частіше поводяться агресивно та нападають на польських прикордонників, кидаючи в них каміння, пляшки та тліючі гілки дерев. Окрім цього, у мігрантів знаходять ножі, заточені палиці, гілки із цвяхами, перцеві балончики та електрошокери».

Згідно з проєктом, заборона буде запроваджена з 4 червня.

Нагадаємо, у МЗС Польщі заявили про обмеження пересування російських дипломатів країною.

Також нещодавно у Польщі заарештували дев'ятьох підозрюваних у диверсіях на користь росії.

Раніше стало відомо, що Варшава виділить 10 млрд злотих, що становить понад 2,5 млрд доларів, на зміцнення східного кордону біля росії та Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: