Колишньому одеському військкому Борисову обрали новий запобіжний захід

Читать на русском
Колишнього одеського військка Євгена Борисова заарештували на два місяці з можливістю вийти під заставу в 142 мільйони гривень.
Фото:Стас Юрченко/ Ґрати

Печерський районний суд Києва 30 травня заарештував колишнього одеського військкома Євгена Борисова на два місяці за підозрою у легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом, з можливістю вийти під заставу.

Про це повідомив Офіс генпрокурора у Telegram.

Як суди змінювали розмір застав для резонансних фігурантів під час великої війниНа інфографіці – комусь із підозрюваних суд неодноразово змінював суму застави. Рекордсменами є Роман Насіров та В'ячеслав Князєв – для них заставу зменшували сім разів.

Правоохоронці не називають ім'я колишнього військкома, але за матеріалами справи очевидно, що йдеться про Євгена Борисова.

«Суд обрав колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою у вигляді застави у розмірі 140 млн гривень», – сказано в повідомленні.

Такий запобіжний захід просив прокурор Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Арсеній Протасов. Суддя задовольнила клопотання прокурора у повному обсязі.

Нагадаємо, 28 травня Борисова повторно затримали на виході із СІЗО у Києві після того, як за нього внесли заставу 12 млн гривень за попереднім обвинуваченням. Йому повідомили про нову підозру в організації легалізації незаконних доходів на суму понад 142 млн гривень (ч. 3 ст. 27, ч.3 ст. 209 ККУ).

Начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня 2023 року. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно його сім'ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини.

У квітні суд завершив досудове розслідування справи про незаконне збагачення Борисова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: