Ще одна країна Європи підтримала визнання Палестини як держави

Читать на русском
Уряд Словенії підтримав пропозицію щодо визнання Палестини як держави та звернувся до парламенту з проханням зробити аналогічний крок.
Фото: AP

Уряд Словенії схвалив визнання палестинської держави і направив це рішення на затвердження парламенту.

Про це повідомляє Associated Press.

Студентський пропалестинський рух: географія протестівБільш ніж у двох десятках країн світу відбуваються протести пропалестинських студентів. Більше – на інфографіці.

«Весь світ повинен діяти в напрямку миру. Шлях до досягнення миру - рішення про створення двох держав. Це рішення не спрямоване проти когось, навіть проти Ізраїлю, але воно є посланням миру», - заявив прем'єр-міністр Словенії Роберт Голоб.

Рішення набуде чинності після схвалення парламенту. Правляча ліберальна коаліція Голоба має більшість у парламенті, який складається з 90 депутатів, голосування буде лише формальністю.

Зазначається, що рішення словенського уряду було прийнято через два дні після того, як Іспанія, Норвегія й Ірландія визнали палестинську державу. Словенія може стати 10-м членом Європейського союзу, який офіційно визнає Палестину як державу.

Нагадаємо, 22 травня уряди Норвегії, Ірландії та Іспанії оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

У відповідь на це прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що визнання Палестинської держави трьома європейськими країнами є «нагородою за тероризм». В Ізраїлі заявили про дипломатичні кроки проти Норвегії, Ірландії та Іспанії.

Як відомо, 10 травня Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію, в якій визнає право палестинців на повноправне членство в організації, і закликала Раду безпеки ще раз розглянути це питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: