У ЄС вирішили підвищити тарифи на імпорт зерна з рф та Білорусі

Читать на русском
Єврорада встановила підвищені мита на російські та білоруські зернові продукти. Вони будуть введені в дію з 1 липня.
Adobe Stock

Сьогодні, 30 равня, Європейський Союз погодився підвищити тарифи на імпорт російського та білоруського зерна. Постанова Євроради підвищує мита на зернові, олійні культури та продукти з них з росії та Білорусі до рівня, який фактично призупинить імпорт цих продуктів.

Про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

Як Європейський Союз торгує з росією під час війни в УкраїніНа інфографіці – як пандемія та повномасштабна війна в Україні позначилися на торгівлі між країнами Євросоюзу та росією.

Як зазначається, це зроблено, щоб обмежити доходи Кремля і запобігти дестабілізації сільськогосподарського сектору регіону.

Тарифи, які також поширюються на білоруське зерно, будуть введені в дію з 1 липня, заявив глава торгового представництва ЄС Валдіс Домбровскіс.

Як зазначається, міністри ЄС також прийняли рішення боротися з незаконним російським експортом вкраденого українського зерна на ринки ЄС і не дозволити росії використовувати доходи від експорту до ЄС для фінансування своєї агресивної війни проти України.

«Регламент збільшує мита на зернові, олійні культури та продукти їх переробки з росії та Білорусі до рівня, який на практиці зупинить імпорт цих продуктів», - йдеться в заяві ЄС.

Згідно з інформацією ЗМІ, минулого року росія експортувала до блоку 4,2 мільйона тонн зернових та олійних культур, однак ця кількість становить невелику частку від загального імпорту ЄС.

Як відомо, раніше Сейм Польщі закликав Європейську комісію запровадити санкції на імпорт продуктів та сільськогосподарської продукції з росії та Білорусі.

Парламент Литви, у свою чергу, закликав зовсім заборонити імпорт російського та білоруського зерна у ЄС.

Нагадаємо, нещодавно лідери ЄС погодилися конфіскувати значну частину надприбутків, отриманих від заморожених активів рф, і передати їх Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: