Україна повернула п'ятьох дітей-сиріт, яких окупанти депортували до росії

Читать на русском
Україні вдалося повернути п'ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких депортували до росії.
Getty Image

Україні вдалося повернути п'ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, яких депортували до росії.

Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба у Telegram.

Скільки депортованих росією дітей вдається щомісяця повертати додомуУкраїні поки що вдалося повернути додому лише близько 400 депортованих росією дітей. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що у середині липня 2022 року дітей з інтернату викрали росіяни та перемістили на окуповану територію. Їх утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації.

«Діти виживали цілих 3 місяці на самісінькій лінії фронту, ховалися від бомб та ракет у підвалі без їжі та води, а потім ще й пережили жахи депортації», – зазначив Кулеба.

Він також додав, що до дітей щодня приходили військові та перевіряли, чи ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними, погрожували.

У жовтні 2022 року окупанти вивезли їх у Крим, а потім – в Анапу Краснодарського краю рф. Вже звідти дітей вдалося врятувати й вивезти на більш безпечну територію, у Грузію. Наразі їх вже передали законним опікунам.

27 травня стало відомо, що з тимчасово окупованої території Донецької області вдалося повернути 11-річного сина жінки-військовослужбовиці.

Також повідомляли, що з тимчасово окупованої Херсонської області на підконтрольну Україні територію евакуювали багатодітну родину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: