Зеленський розкритикував «мирний план» Трампа з примусом України до поступок агресору

Читать на русском
Зеленський переконаний, що російський диктатор володимир путін не зупиниться в разі перемоги у війні в Україні і піде далі, а ймовірна домовленість Трампа з путіним не зупинить агресора.
Скріншот: Офіс президента

Наміри кандидата в президенти США Дональда Трампа завершити війну в Україні завдяки поступкам можуть бути небезпечними не тільки для України, але й для позиції США у світі.

Про це президент України Володимир Зеленський заявив інтерв'ю виданню The Guardian.

Зеленський про можливу перемогу Трампа: будемо працювати з будь-яким президентом СШАУкраїна працюватиме з будь-яким лідером Сполучених Штатів, який здобуде перемогу на президентських виборах. Про це заявив Зеленський.

Український лідер ввадає, що російський диктатор володимир путін не зупиниться в разі перемоги у війні в Україні і піде далі, а ймовірна домовленість Трампа з путіним не зупинить агресора.

«Я не розумію, невже він хоче бути президентом-лузером? Давайте уявимо, що Трамп став президентом і вирішив закінчити війну за рахунок України. Наприклад. І якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це стоп, це все. Українці не будуть з цим миритися, але він може тоді сказати, що не дає нам жодної підтримки, а Україна без зброї не зможе воювати. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США?», – сказав президент України.

Зеленський заявив, щову разі перемоги путіна президент США матиме вигляд слабкого лідера, і мова не тільки про власне президента, а й про інституційність США.

«І тоді путін піде далі, розуміючи, що США вже не такий великий гравець. І тоді на арену вийдуть інші авторитарні лідери інших країн. І ось вам і припинення вогню і початок того, про що всі бояться говорити. Це третя світова війна», – заявив президент України.

Нагадаємо, суд присяжних Манхеттена визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним за всіма 34-ма пунктами звинувачення у фальсифікації бізнес-звітності, висунутими проти нього у кримінальному процесі щодо «чорної бухгалтерії» у Нью-Йорку.

Нагадаємо, Дональд Трамп у розмовах з європейськими чиновниками критикував Україну як «корумповану» країну, називав її «вашою Україною» та «частиною росії», а також скаржився на її підтримку з боку Штатів.

Також Трамп заявляв, що «недоцільно» відвідувати Україну, поки він є лише кандидатом у президенти США.

ЗМІ вважають, що у разі переобрання Трамп тиснутиме на Україну з метою мирних переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: