У Генштабі розповіли, де зараз атакують окупанти

Читать на русском
Українські підрозділи продовжують зміцнювати позиції та оборонні рубежі на Харківському напрямку. Також відбито атаки ворога і на інших напрямках.
Генштаб ЗСУ

З початку доби на полі бою сталося 20 бойових зіткнень. Найгарячішими є Курахівський та Сіверський напрямки. Також відбито атаку на Харківському напрямку.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у суботу, 1 червня.

Представник Білого дому назвав травневий наступ росіян на Харківщину провальнимПредставник Ради національної безпеки США Майкл Карпентер назвав наступ російських окупантів на півночі Харківської області провальним.

Так, на Харківському напрямку від початку доби ЗСУ відбили одну атаку противника біля Липців. ЗСУ продовжують зміцнювати позиції та оборонні рубежі.

«За вчорашню добу, за уточненими даними, ворог втратив на цьому напрямку 126 окупантів. Крім того, українські захисники знищили 17 автомобілів та дві одиниці спеціальної техніки. Трьом артилерійським системам противника завдано пошкоджень», - йдеться у повідомленні.

На Куп'янському напрямку росіяни один раз атакували в районі Дружелюбівки. Але зазнали втрат і відійшли.

На Сіверському напрямку зараз тривають п'ять бойових зіткнень неподалік Роздолівки та Івано-Дар'ївки. Втрат позицій ЗСУ не допущено. Ситуація контролюється.

На Краматорському напрямі з початку доби відбито одну спробу противника просунутися в районі Кліщіївки.

На Покровському напрямку є дві бойові сутички поблизу Сокола та Невельського.

На Курахівському напрямку тривають шість боїв поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Водяного. Ситуація там напружена, але залишається під контролем ЗСУ.

На Оріхівському напрямку росіяни здійснили одну безуспішну атаку у районі Роботиного. Втрат позицій не допущено.

Нагадаємо, за даними Генштабу, загальні втрати росії з початку вторгнення перевищили 508 тисяч осіб. Президент України розповідав, яких втрат рф зазнала під час наступу на Харківщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: