В армії рф використовують звинувачення у корупції для усунення з посад нелояльних – розвідка

Читать на русском
Арешт за корупцію колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії Івана Попова є свідченням того, що в армії рф такі звинувачення використовують для усунення з посади нелояльних.
Getty Image

Арешт за корупцію колишнього командувача 58-ї загальновійськової армії генерал-майора Івана Попова є свідченням того, що в армії рф такі звинувачення використовують для усунення з посади нелояльних.

Про це повідомляє британська розвідка.

Кого з військових керівників росії відсторонили через провали на війні проти УкраїниНа інфографіці – хто із російського військового керівництва був відсторонений за провали на війні проти України. Днями Сергія Шойгу було звільнено з посади міністра оборони рф.

Розвідники нагадують, що 21 травня російські ЗМІ писали, що генерал-майора Івана Попова заарештували за звинуваченням у шахрайстві та корупції, пов’язаних із продажем військових будівельних матеріалів.

У липні 2023 року Попов був звільнений з посади командувача 58-ї ОМСБр після оприлюднення його приватної критики щодо компетентності рішень російського керівництва Міноборони щодо ведення війни. Пізніше Попов публічно розкритикував рішення про його усунення.

У дописі зауважують, що в системі, де корупція є ендемією, покарання за неї є політичним інструментом, аніж спробою покращення процесів.

«У росії тривала історія з висуненням звинувачень військовим у корупції, справжніх або надуманих. Їх використовують для покарання або усунення критиків або тих, хто обурив високопосадовців еліти. Ймовірно арешт Попова є демонстративним покаранням за його нелояльність вищестоящим», – наголошують у британській розвідці.

Нагадаємо колишнього командувача 58-ї армії Південного військового округу Івана Попова заарештували 21 травня у справі про шахрайство.

Крім цього, в росії раніше було затримано та заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова та начальника головного управління кадрів Міноборони генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. Їх звинувачують у отриманні хабарів в особливо великому розмірі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: