У ВМС спростували заяву окупантів про знищення українських кораблів та катерів

Читать на русском
У росії поширюють повідомлення про нібито знищення українських катерів та кораблів. У ВМС спростували цю інформацію.
Getty Image

У росії поширюють повідомлення про нібито знищення українських катерів та кораблів. У ВМС спростували цю інформацію.

Відповідне повідомлення опублікували на сторінці у Telegram Військово-морських сил ЗСУ.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

У дописі зазначають, що у російських ЗМІ розповсюджується дезінформація щодо знищення кораблів та катерів Військово-Морських Сил України.

Проте, прикриваючись намаганням вразити українські кораблі, окупанти вчергове завдали удару по цивільних об’єктах, пошкодивши портову інфраструктуру. У ВМС зазначають, що інформація щодо наявності постраждалих серед цивільного населення ще уточнюється.

«Кораблі та катери Військово-Морських Сил ЗС України продовжують захищати Україну з морського напрямку. Вчергове просимо не допомагати ворогу та не поширювати російські фейки. Довіряйте лише офіційним джерелам», – наголошують військові.

Тоді як українські військові вночі проти 19 травня змогли знищити російський ракетний корабель «Циклон», який знаходився в окупованому Севастополі.

Тієї ночі Севастополь атакували не менше 12 ракет ATACMS. Російські Telegram-канали повідомляли, що три ракети влучили у причал, де пришвартували російський малий ракетний корабель «Циклон».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: