Орбан має намір створити проросійську групу у парламенті ЄС

Читать на русском
Віктор Орбан збирається створити у Європарламенті коаліцію за мир з росією щоб тиснути на Україну.
Фото: mukachevo.net

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що планує створити проросійську коаліцію у новому складі Європарламенту. Таким чином він хоче тиснути на Україну щодо проведення мирних перемовин з рф.

Про це пишуть ABC News, 24.hu та Index.hu.

«Нам важлива позиція Угорщини»: Зеленський запросив Орбана на Глобальний саміт мируЗеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Говорили про Саміт миру та двостороннє співробітництво.

Зазначається, що глава уряду Угорщини зосередив свою кампанію по виборах до Європарламенту на війні росії проти України.

Так, на «марші миру», який відбувся 1 червня у Будапешті, Орбан вкотре розкритикував підтримку України з боку ЄС. За його словами, серед керівництва ЄС наразі ті, хто переважно виступає нібито за війну з рф та прагне втягнути Угорщину в конфлікт».

Протилежний табір, за його словами, представляють ті, хто зацікавлені у мирі з нею.

«Метою виборчої армії угорців є збереження миру. Ми є найбільшим корпусом миру в Європі, найбільшою миротворчою силою в Європі», – заявив Орбан.

Також він закликав прихильників очолюваної ним партії «Фідес» «виграти європейські вибори, щоб бюрократи в Брюсселі відкрили нам ворота міста і поспішно пішли».

Прем'єр Угорщини зазначив, що після перемоги проросійських сил у Брюсселі там буде створено «коаліцію миру», яку нібито готовий буде підтримати Дональд Трамп в разі свого обрання на посаду президента США.

Він підкреслив, що потім «коаліції миру» потрібно буде зайнятися переговорами між рф та Україною, адже, як він вважає, «перемогти росію неможливо».

Нагадаємо, Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо української Формули світу.

Також в Угорщині заявили, що НАТО «іде до війни величезними кроками».

А глава МЗС Угорщини назвав «божевільним» план створення в НАТО фонду для України на 100 млрд. доларів.

Як повідомлялося раніше, Орбан на зустрічі з екс-президентом США Дональдом Трампом попросив його «повернутись і принести мир».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: