Італія передасть Україні систему ППО, яка може перехоплювати балістичні ракети – Reuters

Читать на русском
Уряд Італії має намір передати Україні ще одну систему ППО SAMP/T. Вона має допомогти Києву у відбитті російських повітряних атак.
Фото: defense.gouv.fr

Уряд Італії має намір передати Україні ще одну систему ППО SAMP/T. Вона має допомогти Києву у відбитті російських повітряних атак.

Про це повідомляє Reuters.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

За інформацією джерела, Рим поставить українським військовим систему, яка зараз розгорнута в Кувейті, але невдовзі має повернутися в Італію.

Нова SAMP-T, ймовірно, увійде до дев'ятого пакету військової допомоги, який може бути схвалений найближчим часом. При цьому реальні терміни постачання поки що невідомі.

Зазначається, що перша така установка була передана Україні у 2023 році. Це єдина система європейського виробництва, яка може перехоплювати балістичні ракети.

Нагадаємо, що Україна отримає ще одну систему ППО Patriot від Німеччини. Крім того, Україна має домовленості з Іспанією щодо посилення ППО.

Також повідомлялося, що команди президентів України та США працюють для якнайшвидшого вирішення питання доставки додаткових систем Patriot в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: