Суд пом'якшив домашній арешт експосадовцю Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання адвоката експосадовця оборонного відомства про зміну запобіжного заходу.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд пом'якшив домашній арешт з цілодобового на нічний для колишнього директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Богдана Хмельницького у справі про закупівлю неякісних бронежилетів.

Таке рішення 29 травня ухвалив слідчий суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відправив Хмельницького під цілодобовий домашній арешт. Його захисник подав клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Клопотання адвоката про зміну підозрюваному (Хмельницькому – ред.) запобіжного заходу - задовольнити частково. Змінити застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на нічний домашній арешт, заборонивши йому залишати місце свого проживання у період часу з 22:00 до 06:00 в межах строку, визначеного ухвалою Вищого антикорупційного суду від 16 квітня 2024 року, тобто до 17 червня 2024 року», – йдеться в рішенні.

Водночас суддя залишив без змін перелік обов'язків, покладених на Хмельницького, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Наразі невідомі підстав пом'якшення запобіжного заходу, оскільки в реєстрі оприлюднена коротка частина рішення.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань та Офіс генерального прокурора повідомили про нові підозри ексзаступнику міністра оборони та експосадовцю оборонного відомства у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів.

У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров'я наших воїнів на передовій. У наслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: