У МОН відповіли, чи повернуть школярам ЗНО

Читать на русском
Зовнішнє незалежне оцінювання відновлять. Але поки що проводиться Національний мультипредметний тест, який складається з чотирьох іспитів.
Фото Слово і діло

Зовнішнє незалежне оцінювання повернуть, але вже після перемоги України у війні. Поки що його замінює мультитест.

Про це повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко під час брифінгу у понеділок, 3 червня.

Реформа вищої освіти: як зміниться система держзамовлення та хто зможе отримати грант на навчанняВ Україні цього року можуть запровадити гранти на здобуття вищої освіти та змінити механізм держзамовлення. Докладніше – на інфографіці.

«У таких умовах, у яких зараз функціонує сфера освіти, неможливо провести повноцінне, стандартне ЗНО. Але коли ми здобудемо перемогу, ми відновимо зовнішнє незалежне оцінювання для того, щоб вступна кампанія себе повною прозорістю», – повідомив він.

Вітренко зазначив, що НМТ – це комп'ютерна версія ЗНО, яка побудована з урахуванням безпеки, логістичних, фінансових та інших умов.

За його словами, станом на сьогодні на НМТ зареєструвалося понад 287 тис. вступників. З них закордоном майже 20 тис. – це 19 883 особи. Також він розповів про особливості цьогорічного НМТ.

Цьогорічний НМТ складається із чотирьох іспитів: українська мова, математика, історія України та іспит на вибір абітурієнтів. Найбільш популярним предметом на вибір абітурієнтів є англійська.

Нагадаємо, у комітеті Ради повідомляли, що також вивчається питання про повернення ДПА після війни. Раніше ми писали, який графік проведення НМТ цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: