Експосадовця Міненерго заочно заарештували у справі Насалика

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання слідчого ДБР про заочний запобіжний захід колишньому посадовцю Міненерго.
фото: reform.energy

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту колишнього директора департаменту нафтогазового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості Олександра Лісніченка про зловживання на майже 1,5 млрд грн. Справу повернули назад до Державного бюро розслідувань.

Таке рішення 28 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Обрати стосовно підозрюваного (Лісніченка – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше ніж через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановити ухвалу», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, в лютому 2023 року Державне бюро розслідувань і Офіс генпрокурора повідомили Насалику про підозру у службовій недбалості (частина 2 статті 367 Кримінального кодексу України). За версією слідства, Насалик підписав угоди на користь пов'язаних із олігархом Дмитром Фірташем компаній-операторів газорозподільних станцій. Цим компаніям дозволяли не сплачувати кошти за експлуатацію державних газопроводів. Загалом з травня 2017 по грудень 2020 років український бюджет недоотримав 1,485 млрд грн.

У травні 2023 року Насалику змінили підозру із службовою недбалості на зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 ККУ). Також про підозру повідомили колишньому директору Департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Олександру Лісніченку (виїхав за кордон через пункт пропуску «Шегині»). Справу передали до НАБУ, але згодом повернули назад до ДБР.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: