ВАКС дозволив заочне слідство стосовно фігуранта справи Інституту титану

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про надання дозволу на спеціальне слідство стосовно фігуранта справи.
Інститут титануфото: privatization.gov.ua

Вищий антикорупційний суд дозволив провести заочне розслідування стосовно громадянина США Владіміра С. Моксона, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до заволодіння у 2014 році 1,26 млн доларів Державного науково-дослідного та проєктного інституту титану.

Таке рішення 30 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ – задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно Владіміра С. Моксона – ред.), уродженця республіки Білорусь, громадянина США, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України (у редакції від 05.04.2001)», – ідеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав винним і засудив до 10 років ув'язнення колишнього першого заступника генерального директора Державного підприємства «Державний науково-дослідний та проектний Інститут титану» Андрія Рачкова з позбавленням права обіймати посади строком на 3 роки з конфіскацією всього належного йому майна. Також суд задовольнив цивільний позов і поставив стягнути з обвинуваченого Рачкова 10 млн грн на користь Інститут титану. Апеляційна палата ВАКС залишила вирок без змін.

Від «Слово і діло»: зазначимо, що Рачков утік за кордон і переховується від суду. Його оголосили в розшук і судять заочно. Нещодавно судді стягнули його заставу через втечу.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Рачков, зловживаючи службовим становищем, наніс Інституту титану збитків на 1,258 млн доларів. За даними слідства, колишній посадовець у змові з іншими особами впродовж 2012-2013 рр забезпечив перерахування Інститутом титану іноземній компанії (Британські Віргінські острови) 1,258 млн доларів за роботи та послуги, які, як з'ясувало слідство, насправді не надавались.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: