САП повідомила про підозру адвоката зі справи бізнесмена Кіпермана

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку вручили повідомлення про підозру столичному захиснику зі справи бізнес-партнера олігарха.
фото: Facebook

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру адвокату у пропозиції надати 200 тисяч доларів неправомірної вигоди детектив НАБУ і прокурору САП.

Про це повідомляє прес-служба органу.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про Олексія Носова, який є захисником у справі бізнес-партнера олігарха Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана. Саме в інтересах одного з підозрюваних у цій справі, за версією слідства, адвокат запропонував надати хабар за рішення про передачу справи бізнесмена до іншого слідчого органу.

«За дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру адвокату одного з столичних адвокатських об'єднань, якого викрили на пропозиції надати хабар у розмірі 200 тис. дол. США викрили адвоката одного з столичних адвокатських об'єднань. Дії адвоката кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України», – інформує САП.

Раніше НАБУ і САП повідомили про викриття столичного адвоката на спробі підкупу детектива НАБУ і прокурора САП. За інформацією «Слово і діло», йшлося про Олексія Носова.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили бізнесмену Михайлу Кіперману та іншим про підозру у заволодінні понад 716 млн грн. За даними слідства, у березні 2022 року ТОВ «Юнайтед Енерджі» закупила в «Укренерго» електричну енергію на суму понад 716 млн грн. Попри наявну заборгованість компанії перед товариством, керівник відповідного департаменту «Укренерго» не зупинив продаж. При цьому гарантом оплати виступив один із комерційних банків, а рішення про видачу гарантії голова правління прийняла одноосібно і з порушенням процедури.

Надалі електроенергію продали реальним учасникам ринку, а отримані кошти вивели на рахунки закордонної компанії, підконтрольної організатору схеми, який також є бізнес-партнером учасника справи НАБУ і САП про розкрадання коштів ПриватБанку. Гроші за поставлену електроенергію «Укренерго» так і не одержало. Коли ж звернулось до банка-гаранта з вимогою про погашення заборгованості, отримало відмову.

НАБУ і САП змогли заарештувати 721 млн грн, які перебували на рахунках залучених до злочинної схеми компаній. Крім того, у межах міжнародного співробітництва також заблоковано кошти на рахунках підконтрольної організатору схеми компанії у двох європейських країнах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: