Обшуки у КМДА: одному з посадовців повідомили про підозру (оновлено)

Читать на русском
Посадовець КМДА вимагав хабарі у київських автоперевізників, заявили в ДБР. Йому загрожує до 10 років тюрми.
фото ДБР

ДБР повідомило про підозру чиновнику КМДА, який під час війни організував схему поборів зі столичних автоперевізників.

Про це повідомила пресслужба ДБР у середу, 5 червня.

Зазначимо, вчора ДБР провело обшуки у заступника мера Києва Костянтина Усова. Але сам Усов у коментарі «Слово і діло» повідомив, що підозру оголошено не йому. За нашими даними, підозру отримав заступник директора транспортної інфраструктури КМДА Максим Широков.

Заступник Кличка підтвердив, що ДБР провело у нього обшукиКостянтин Усов підтвердив, що Державне бюро розслідувань у вівторок, 4 червня, провело обшуки в його кабінеті.

«Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику директора одного із департаментів КМДА, який вимагав хабарі у київських автоперевізників. Підозру також повідомлено приватному підприємцю, який допомагав чиновнику організувати систему поборів», – йдеться у повідомленні.

«У квітні 2024 року до ДБР звернулась дружина військовослужбовця, яка керувала фірмою чоловіка з перевезень, поки той служить. Підприємство обслуговувало один із київських маршрутів. Жінка скаржилась на системний тиск з боку чиновника та погрози розірвати чинний договір на пасажирські перевезення, якщо вона не погодиться на «співпрацю»», – розповіли у відомстві.

Зокрема, повідомляють у ДБР, компанія мала щотижня передавати чиновнику КМДА через підконтрольну фірму 40 тисяч гривень за право роботи на маршруті.

Правоохоронці затримали підприємця-посередника одразу після отримання чергового траншу для чиновника.

Слідчі провели низку обшуків, під час яких вилучили документи та техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

Посадовець КМДА та його спільник підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Продовжується досудове розслідування.

Нагадаємо, 4 червня співробітники ДБР провели обшуки у будівлі Київської міської державної адміністрації. ЗМІ повідомили, що з обшуками прийшли до заступника голови КМДА Костянтина Усова.

Сам Усов підтвердив, що Державне бюро розслідувань провело обшуки у його кабінеті. У політика вилучили телефони, комп'ютер та особисті кошти.

Сьогодні обшуки у КМДА прокоментував мер Віталій Кличко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: