Взяття на військовий облік 17-річних українців за кордоном відстрочать – Верещук

Читать на русском
Кабмін найближчим часом ухвалить постанову про відстрочення взяття на облік допризовників та призовників, які перебувають за кордоном.
armyinform.com.ua

Допризовникам та призовникам, які зараз за кордоном, буде надано відстрочку для взяття на військовий облік.

Як повідомила віцепрем'єрка Ірина Верещук, Кабмін уже готує відповідне рішення.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

«Щодо 17-річних українців, які наразі перебувають за кордоном. Міноборони каже, що вони мають приїхати в Україну та стати на військовий облік. Юридично в Міноборони мають рацію, бо так виписані чинні правила. Ми в уряді добре розуміємо, що змушувати студентів немобілізаційного віку їхати в Україну, щоб пройти відповідні процедури, – це лише збільшить навантаження на ВЛК і нічого не допоможе в мобілізації», – написала вона.

Тому уряд надасть допризовникам та призовникам, які зараз за кордоном, відстрочку для взяття на облік – або до повернення в Україну, або до кінця воєнного стану. Відповідна постанова вже розроблена, вона найближчим часом буде ухвалена.

Нагадаємо, у ЗСУ нещодавно нагадали, що юнаки, які досягли 17 років, мають стати на військовий облік у ТЦК за місцем проживання. В іншому випадку їм прийде повістка.

Раніше Кабмін зобов'язав чоловіків, які знялися з обліку через виїзд за кордон, прибути до ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: