Хакери ГУР провели масштабну DDoS-атаку на російські сайти – ЗМІ

Читать на русском
У росії відбувся масштабний збій у роботі електронних сервісів внаслідок масштабної DDoS-атаки українських хакерів.
Фото Слово і діло

Кіберфахівці ГУР Міноборони України паралізували роботу низки державних установ росії та великих компаній.

Про це повідомила УП з посиланням на джерело у розвідці у середу, 5 червня.

Затримано хакерів, які створили фейкові акаунти Буданова та МалюкаПроросійські хакери створили фейкові акаунти та координували свої дії з представниками російської розвідки.

Сьогодні у Роскомнагляді заявили, що збої в рф є наслідком «аварії магістральної мережі зв'язку». Але, за даними джерел, причиною стала масштабна DDoS-атака.

«Станом на 11 годину зник доступ до електронних сервісів сайту держпослуг, а також послуг низки міністерств: міністерства оборони, фінансів, внутрішніх справ, юстиції, промисловості та енергетики, інформаційних технологій та зв'язку, надзвичайних ситуацій», – йдеться у повідомленні.

Заблоковані веб-сайт і послуги федеральної податкової служби росії. Оприлюднено повідомлення від Федеральної митної служби, де зазначено, що «у зв'язку з масованою DDoS-атакою на операторів зв'язку, інформаційний обмін з учасниками зовнішньоекономічної діяльності ускладнено».

Також про відсутність доступу до мережі заявила Об'єднана авіабудівна компанія.

Зафіксовано збої в роботі серверів хмарного сховища рф Гособлако. Недоступні послуги деяких банківських установ, зокрема Ощадбанку та Альфа-банку. Є серйозні перебої у роботі мережі ВКонтакте – низка сервісів недоступна.

«І насамкінець, у низці регіонів росії вже кілька днів не працює «єдиний державний реєстр РАГС»: росіяни масово скаржаться на скасовані весілля», - додали джерела.

Нагадаємо, у квітні хакери ГУР здійснили масштабну кібератаку на сервіси «Єдиної росії». Також українські хакери знищили важливий для російського ВПК дата-центр.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: