Росія атакувала Україну 5 ракетами та понад 50 «шахедами»: результат роботи ППО

Читать на русском
Росіяни вночі запустили 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 і 53 ударні дрони. Сили ППО працювали у дев'яти областях та збили майже всі цілі.
mil.in.ua

Росія вночі 7 червня завдала удару по об'єктах критичної інфраструктури України зі стратегічної авіації – бомбардувальниками Ту-95МС з повітряного простору Саратовської області – та ударними дронами, запущеними з районів Приморсько-Ахтарська, Єйська та окупованого Криму.

Про результати роботи ППО розповів командувач Повітряних сил Микола Олещук.

Атакували ракетами, КАБами і дронами: стало відомо, скільки ударів ворог завдав цього тижняПрезидент Володимир Зеленський заявив, що окупанти цього тижня атакували Україну ракетами, КАБами і дронами майже 1000 разів. Він закликав партнерів надати країні достатньою кількістю систем ППО.

За його інформацією, окупанти застосували 5 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 53 ударних безпілотника Shahed-131/136.

Атаку відбивали мобільні вогневі групи, винищувальна авіація, підрозділи зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби.

«В результаті протиповітряного бою збито 48 ударних БпЛА та 5 крилатих ракет Х-101/Х-555 у Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Херсонській, Одеській, Харківській, Київській та Хмельницькій областях», – заявив Олещук.

Нагадаємо, у Київській області внаслідок атаки сталася пожежа на промисловому підприємстві.

Минулої ночі росія атакувала Україну 18 ударними дронами. Також по Дніпропетровській області було запущено дві балістичні ракети «Іскандер-М».

5 червня по Україні було запущено 27 ударних дронів. У Полтавській області було влучання у промисловий об'єкт, постраждала людина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: