ВАКС заочно судитиме обвинувачених у справи про збитки «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання прокурора САП про спеціальне судове провадження стосовно двох фігурантів.
фото: apostrophe.ua

Вищий антикорупційний суд заочно судитиме колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректорку департаменту «Центренерго» Катерину Токар у завданні 176 млн грн збитків.

Таке рішення 3 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора – задовольнити. Здійснювати спеціальне судове провадження у кримінальному провадженні щодо обвинуваченого (Уварова – ред.) та щодо обвинуваченої (Токар – ред.)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду справу про 176 млн грн збитків «Центренерго». За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

Раніше у цій справі НАБУ оголосило у розшук ексдиректорку департаменту «Центренерго».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: