Байден оголосив про надання Україні допомоги на 225 млн доларів

Читать на русском
Джо Байден під час зустрічі із Зеленським у Франції оголосив про новий пакет допомоги для України на 225 млн доларів.
nbcnews.com

Президент США Джо Байден під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Франції оголосив про надання Україні пакету військової допомоги на суму 225 млн доларів.

Про це повідомляє кореспондентка CNN.

Більше деталей щодо пакету поки немає, але раніше Associated Press писало, що він може включати боєприпаси, які ЗСУ зможуть використовувати для ударів по росії.

Крім того, США можуть надати Україні системи ППО HAWK, зенітні ракети Stinger, протитанкові системи Javelin і AT-4, 155-мм гаубиці, бронетехніку, трейлери, патрульні катери, матеріали для підриву та інше.

Як пише CNN, на початку зустрічі Байден вибачився перед Зеленським за затримку у Конгресі США із ухваленням фінансування для України.

«Ви не здалися, ви продовжуєте боротися… це просто чудово. І ми не збираємося вас кидати», - сказав Байден.

«Я перепрошую за те, що кілька тижнів ми не знали, що буде прийнято з погляду фінансування, тому що у нас були проблеми із законопроєктом», – сказав він Зеленському.

Нагадаємо, 24 травня США виділили Україні нову партію військової допомоги вартістю 275 млн доларів.

Минулого тижня адміністрація Байдена дозволила Україні використовувати американську зброю для ударів по території росії, але тільки в прикордонному з Харківським регіоні.

При цьому Байден зазначив, що американська зброя не повинна використовуватися Україною для ударів углиб рф на 320 кілометрів по Москві чи Кремлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: