Британські розвідники проаналізували нові способи окупантів захистити Кримський міст

Читать на русском
Російські війська намагаються новими способами захистити Кримський міст. Цього разу окупанти стягнули до нього вісім барж.
Getty Image

Російські війська намагаються новими способами захистити Кримський міст. Цього разу окупанти стягнули до нього вісім барж.

Про це повідомляє британська розвідка.

Кримський міст: будівництво та руйнування «законної військової цілі №1»Україна планує нову атаку на Кримський міст, пишуть ЗМІ. На інфографіці – основні події за час його існування.

Проаналізувавши супутникові знімки, розвідники виявили вісім барж на південній стороні Кримського мосту. Відомо, що їхній монтаж розпочався 10 травня і був завершений 22 травня. За даними аналітиків, таким чином окупанти намагаються захистити переправу від українських атак.

«Ці баржі були розміщені російськими військами, намагаючись захистити міст і судноплавний канал, зменшуючи кути підходу для українських безпілотних надводних апаратів», – йдеться у повідомленні.

Розвідка також додала, що встановлені раніше конструкції були пошкоджені штормами, це зменшило їх ефективність.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш нещодавно повідомив, що фахівці вже знають, куди бити, щоби знищити Кримський міст, але для удару по об'єкту необхідно дочекатися вдалого моменту.

Видання Guardian із посиланням на джерело у Головному управлінні розвідки написало, що Україна планує третю атаку на Кримський міст, яка може статися у першій половині 2024 року. У ГУР прокоментували цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: