Польські фермери знову можуть заблокувати рух на КПП «Шегині - Медика» – ДПСУ

Читать на русском
Державна прикордонна служба України попереджає про можливе блокування руху польськими фермерами в пункті пропуску Шегині - Медика.
sprotyv.info

Вже завтра, 9 червня, польські фермери можуть заблокувати рух у напрямку пункту пропуску «Медика - Шегині». Блокування, ймовірно, триватиме до кінця вересня - початку жовтня.

Про це повідомила прикордонна служба України.

Експорт та імпорт агропродукції Польщею: якою була частка росії та Білорусі у 2022 роціЯк Польща торгувала з росією та Білоруссю аграрною продукцією у перший рік повномасштабної війни – на інфографіці.

За наявною інформацією, польські фермери можуть заблокувати рух у напрямку пункту пропуску «Медика», що навпроти українського «Шегині». Блокування може початися 9 червня о 10:00 і триватиме до кінця вересня.

Для яких саме категорій транспортних засобів буде ускладнено рух наразі не повідомляють. Прикордонники пообіцяли проіфнормувати про це додатково.

Нагадаємо, що польські фермери сьогодні, 4 червня, почали блокувати рух вантажівок у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребінне».

До цього поляки кілька місяців блокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною, акція протесту закінчилась 29 квітня.

У середині травня посол повідомив, що Польща та Україна продовжують переговори щодо аграрних питань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: